Boeddhisme en ecologie

Kan de spiritualiteit van het boeddhisme bijdragen aan de bescherming van de natuur? Welke juridische middelen zijn wenselijk  om te voorkomen dat grote ecologische gebieden overal op de wereld definitief worden vernietigd?

Op zaterdag, 2 juni 2018, tussen 13.30 uur en 17.00 uur organiseren het Maitreya Instituut, Amsterdam en de stichting Stop Ecocide, eveneens  te Amsterdam bij het Maitreya Instituut , Tilanusstraat 8, 1091 BH Amsterdam in de reeks Spiritualiteit & Ecologie de bijeenkomst ‘boeddhisme en ecologie.’

Ven. Losang Gendun, boeddhistisch leraar en Carina Otte, werkzaam bij een Waterschap zullen spreken over de verbinding tussen boeddhisme en harmonieus omgaan met de natuur en hoe men van daaruit geinspireerd kan worden tot bewuste keuzes.

Gerard Korthof van Stop Ecocide zal een voordracht houden over de noodzaak om tot mondiale wetgeving te komen om te voorkomen dat overal te wereld grote natuurgebieden – en dus ook leefgebieden van volken die daar wonen en leven –  onherstelbaar worden vernietigd.

Vanzelfsprekend is er gelegenheid tot vragen en discussie.

Het Maitreya Instituut stelt zich ten doel het Mahayana boeddhisme in Nederland toegankelijk te maken voor het welzijn van zowel de individuele mens als de maatschappij.  Website: www.maitreya.nl.

De stichting Stop Ecocide zet zich, vanuit het idee dat we allen een zorgplicht hebben voor de aarde,  in samenwerking met nationale en internationale partners in voor een betere rechtsbescherming van de natuur en  bewustmaking van het begrip ecocide bij het grote publiek.  Website: www.stopecocide.nl.

Aanmelding via amsterdam@maitreya.nl.

Nadere info via pauladewys@cs.com, gerard@stopecocide.nl of mvanwoersem@gmail.com.

Zie ook Facebook, Twitter en de websites van beide organisaties.

Comments are closed.